Slo ·Eng
Otroška ustvarjalnica
Les ni samo lep / Drevo, gozd, les
Muzej za arhitekturo in oblikovanje
© Blaž Jamšek, Arhiv MAO
Datum:
Nedelja, 28. maj 2017 ob 11:00
Lokacija:
Muzej za arhitekturo in oblikovanje

Pot na Fužine 2
Ljubljana, Slovenia

Gozd pokriva tretjino kopne Zemljine površine. Slovenija je tretja najbolj gozdnata država v Evropi. Odkrivali bomo skrivnosti gozda in tesno povezanost človeka z gozdom. Gozd je vrednota in ponuja najrazličnejše dobrine - les, gozdne sadeže, prostor za igro, rekreacijo in oddih, delo -, hkrati omogoča ohranjanje čiste pitne vode in blaži podnebne spremembe. Na razstavi si bomo ogledali delo skupine na BIO 25 – Zavzetje gozdov in spoznavali gozd skozi različne pristope in poglede. Naš material na delavnici pa bo les. Ugotavljali bomo, kako se je uporabljal v arhitekturi ali oblikovanju skozi zgodovino. Skozi čutila bomo spoznavali lastnosti materiala in sestavljali, gradili, razstavljali… Je les res »topel«, ali diši, kako nastane žagovina in ali vezana plošča spominja na napolitanke? Ali les resnično izginja, ugotavljali bomo, kje vse je prisoten v našem vsakdanu.

Deset nedelj bodo v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje potekale otroške ustvarjalnice ob razstavi Daleč, tako blizu. Ustvarjalnica je prostor zabave, igre, ustvarjanja, spoznavanja in druženja. Prostor, kjer otroci skozi dialog in z zabavnimi didaktičnimi pripomočki spoznavajo teme z razstave, nato pa z novim znanjem in veliko domišljije ustvarijo lastne izdelke. Ustvarjalnice vodijo kustosi pedagogi v sodelovanju z udeleženci bienala, študenti umetnostne zgodovine ali arhitekti in oblikovalci.

Nedeljske delavnice so brezplačne!

Ob ustvarjalnici bo potekal tudi voden ogled razstave v MAO, kateremu sledi obisk Županove jame pri Grosupljem in ogled instalacije skupine Sprostitev podzemlja.
→ 13.00
Avtobusni prevoz: parkirišče MAO–Županova jama, predvidena vrnitev pred MAO ob 16.30.

Partner otroškega programa

Kontakt:

izobrazevanje@mao.si