Slo ·Eng
Otroška ustvarjalnica
Lovilci zvoka
Muzej za arhitekturo in oblikovanje
Datum:
Nedelja, 11. jun 2017 ob 11:00
Lokacija:
Muzej za arhitekturo in oblikovanje

Pot na Fužine 2
Ljubljana, Slovenia

Kako nastane zvok in kako ga merimo? Kakšna je razlika med zvokom in hrupom? Kako so se orientirali vojaki na terenu in detektirali sovražnika? Na tokratni nedeljski ustvarjalnici bomo spoznavali zvok in naprave za detektiranje sovražnika, ki so jih uporabljali v 1. svetovni vojni na različnih terenih.

Izdelali bomo lovilce zvoka in prisluhnili najraličnejšim zvokom iz preteklosti, tudi takšnih, ki si jih ne želimo več slišati. Izhodišče bo Posočje in soška fronta, s katero se je ukvarjala skupina Prožnost preteklosti na 25. bienalni razstavi oblikovanja.

Ustvarjalnica je prostor zabave, igre,ustvarjanja, spoznavanja in druženja. Prostor, kjer lahko otroci od 5. do 12. leta preživljajo prosti čas v spoznavanju arhitekture, oblikovanja in fotografije. Ustvarjalnice vodijo kustosi pedagogi v sodelovanju z udeleženci bienala, študenti umetnostne zgodovine ali arhitekti in oblikovalci.

Nedeljske delavnice so brezplačne!

Ob ustvarjalnici bo potekal tudi voden ogled razstave v MAO, kateremu sledi obisk Županove jame pri Grosupljem in ogled instalacije skupine Sprostitev podzemlja.
→ 13.00
Avtobusni prevoz: parkirišče MAO–Županova jama, predvidena vrnitev pred MAO ob 16.30.

Partner otroškega programa

Kontakt:

izobrazevanje@mao.si