Slo ·Eng
Razstava
Poletna muzejska noč v MAO
Muzej za arhitekturo in oblikovanje
Datum:
Sobota, 17. jun 2017 ob 18:00
Lokacija:
Muzej za arhitekturo in oblikovanje

Pot na Fužine 2
Ljubljana, Slovenia

Muzej za arhitekturo in oblikovanje je letos že tradicionalno pripravil pester nabor brezplačnih dogodkov: vodene oglede, ustvarjalne delavnice, kulinarično in glasbeno druženje. Vabljeni na praznovanje najdaljše noči muzejev v letu! Vstop je od 10.00 do 24.00 prost!

Brezplačen ogled razstav:
Daleč, tako blizu - 25. bienale oblikovanja (BIO 25) / MAO Ljubljana
Pohištvo Articulum / Kapela gradu Fužine
Nič ni večno / Projektni prostor

▸ 18.00
MAO turnir v badmintonu na grajskem dvorišču. Zmagovalcu se obeta nagrada!

▸ 19.00
Vodstvo po razstavi: Daleč, tako blizu // vodi: Urša Purkart
Izhodišče bienala je fizično raziskovanje sedmih področij na ozemlju Slovenije, o katerih so na povabilo bienala razmišljali sodelujoči oblikovalci.

▸ 20.00
Izdelajmo herbarij! // delavnica za družine

♫ 20.30
Muzikalna jazz trojica na grajskem dvorišču

▸ 21.00
ODPOVEDANO! Vodstvo po razstavi: Nič ni večno // vodi: kustos razstave Miha Colner
Na uvodni razstavi programa Projektni prostor se predstavljajo tri prostorske intervencije, ki se nanašajo na dojemanje in organizacijo bivanjskega okolja.

▸ 21.30
RogLight v Kavarna MAO - Kaval Group // predstavitev projekta RogLab
Udeleženci natečaja bodo na ogled postavili rezultate kreativnega izziva namenjenega oblikovanju sestavljivih svetilk oz. senčnikov za izdelavo z laserskim rezalnikom. V sodelovanju z RogLab.

▸ 22.00
Vodstvo po razstavi: Pohištvo Articulum // vodi: Katarina Metelko
Leta 1952 sta Edvard Ravnikar in absolvent arhitekture Jurij Jenšterle zasnovala pohištvo Articulum. Ravnikar je patentiral lesno zvezo, ki je omogočala – brez vsake strokovne pomoči – sestavljanje in razstavljanje različnih pohištvenih elementov.

♫ 23.00
Glasbeni intermezzo // Princ Fužinc Zlatko na grajskem dvorišču

▸ 17.00–23.00 BOMI sejem
Cel dan bo potekal SEJEM na poletno muzejsko noč 2017, s kulturnimi, izobraževalnimi in ustvarjalnimi vsebinami v parku Gradu Fužine v organizaciji Društvo ustvarjalnih otrok BOMI, podružnica Ljubljana.

Vsi dogodki v MAO Ljubljana so na dan Poletna muzejska noč brezplačni! Po hladne osvežitvene napitke in prigrizke za dolgo muzejsko noč pa vKavarna MAO - Kaval Group.

GoOpti bo na Poletna muzejska noč v Ljubljani ponovno omogočil brezplačne vožnje po krožni poti. Več o smereh vožnje in natančnemu urniku: goo.gl/OKXpta