Slo ·Eng
Voden ogled / Zavzetje gozdov
25. bienale oblikovanja: Daleč, tako blizu v Kočevju
Rožni studenec
© Mojca Mihailovič-Škrinjar
Datum:
Četrtek, 13. jul 2017 ob 18:00
Lokacija:
Rožni studenec

Mahovnik 45
Kočevje
Slovenija

Vljudno vabljeni na predstavitev instalacije svetovno priznane francoske oblikovalke Matali Crasset, ki je nastala za 25. bienale oblikovanja v Ljubljani. Skupina Zavzetje gozdov je več mesecev na Kočevskem razvijala scenarije, kako na gozd pogledati drugače in kako spremeniti ustaljene predstave o tem, kaj lahko v gozdu počnemo ter na kakšne načine lahko z njim sobivamo.

25. bienale oblikovanja (BIO 25) z naslovom Daleč, tako blizu je na sedmih lokacijah po Sloveniji ustvaril projekte, ki na tak ali drugačen način preizprašujejo naš odnos do sveta, v katerem živimo. Instalacija na Rožnem studencu predstavlja reinterpretacijo tradicionalne lončene peči, ob njej se je možno pogreti, v njej kaj speči, predvsem pa vabi obiskovalce, da prostor, ki je nekoč predstavljal srečališče Kočevcev ponovno »zavzamejo«. Peč, nastala po tradicionalni lončarski tehniki, predstavlja toplino domačega ognjišča ter vabi k druženju na robu gozda. Po končanem bienalu oktobra 2017 bo peč prešla v last in upravljanje občine Kočevje.

Projekt bo predstavila Maja Vardjan, kustosinja 25. bienala oblikovanja: Daleč, tako blizu.

Po pogovoru se bomo odpravili na ogled instalacije oblikovalcev Marcina Liminowicza in Pole Salicke Robni učinek, ki se prav tako nahaja ob gozdni učni poti Rožni studenec.

Vljudno vabljeni tudi na ogled spremljevalnega projekta BIO 25 z naslovom Mentalni ambient Kočevje avtorice Lele B. Njatin  v Likovnem salonu Kočevje samo še do 18. julija 2017.

Vstopnice:

brezplačno

Kontakt:

infobio(at)mao.si
01/ 548 42 86 / 80