Slo ·Eng
Voden ogled
Daleč, tako blizu + Županova jama
Muzej za arhitekturo in oblikovanje
© Peter Giodani
Datum:
Nedelja, 20. avg 2017 ob 11:00
Lokacija:
Muzej za arhitekturo in oblikovanje

Pot na Fužine 2
Ljubljana, Slovenia

Sedem multidisciplinarnih skupin pod vodstvom mednarodnih gostujočih oblikovalcev v dialogu s sedmimi slovenskimi strokovnjaki je dobilo nalogo, da raziščejo specifične lokacije po Sloveniji, kot so sodobne  ruševine, podeželje, jame, gozd, zapuščena industrijska območja, Alpe in Sredozemsko morje ter jih uporabijo kot platforme za diskusijo o splošnem stanju sodobne družbe.

Vodstvo omogoča podrobnejši vpogled v proces dela posameznih skupin, v razmišljanja avtorjev, kustosinj in drugih strokovnjakov ter soustvarjalcev letošnjega bienala.

Tokratnemu vodstvu po razstavi Daleč, tako blizu se bo pridružil Miloš Kosec, ki je sodeloval pri epizodi Čisto novo sobivanje. Predstavil bo svoj vidik sodelovanja pri letošnjem bienalu in delo znotraj skupine.

Vodenem ogledu v MAO sledi obisk Županove jame pri Grosupljem in ogled avdio-vizualne instalacije Dana Adlešiča, ki je nastala v sklopu epizode Sprostitev podzemlja.

→ 11.00
Vodstvo po razstavi Daleč, tako blizu z Milošem Koscem, epizoda Čisto novo sobivanje.

→ 13.00
Avtobusni prevoz: parkirišče MAO–Županova jama, predvidena vrnitev pred MAO ob 16.30.

Vstopnice:

Vstopnina v Županovo jamo s 15-odstotnim popustom za obiskovalce razstave Daleč, tako blizu v MAO: odrasli 7€, šolski otroci 5€
Nedeljske ustvarjalnice in javna vodstva v MAO so brezplačni!

Kontakt:

izobrazevanje@mao.si