Slo ·Eng
Otroška ustvarjalnica
Junaki in heroji
Muzej za arhitekturo in oblikovanje
© Jana Furman
Datum:
Nedelja, 17. sep 2017 ob 11:00
Lokacija:
Muzej za arhitekturo in oblikovanje

Pot na Fužine 2
Ljubljana, Slovenia

Deset nedelj bodo v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje potekale otroške ustvarjalnice ob razstavi Daleč, tako blizu. Ustvarjalnica je prostor zabave, igre, ustvarjanja, spoznavanja in druženja. Prostor, kjer otroci skozi dialog in z zabavnimi didaktičnimi pripomočki spoznavajo teme z razstave, nato pa z novim znanjem in veliko domišljije ustvarijo lastne izdelke. Ustvarjalnice vodijo kustosi pedagogi v sodelovanju z udeleženci bienala, študenti umetnostne zgodovine ali arhitekti in oblikovalci.

Na tokratni ustvarjalnici bodo otroci spoznavali kdo so junaki in heroji v zgodovini človeštva? Kdo so vaši junaki? Pobliže se bomo seznanili z junaki iz grške mitologije. Kako je npr. Tezej premagal Minotavra bo iztočnica za igro v bližnjem fužinskem labirintu. Kaj vse je moral prestati Jazon in Argonavti, da bi našli zlato runo. Na razstavi si bomo ogledali (muzejski) predmet, ki je nekoč krasil premec trgovske ladje 19. stoletja in je ščitil mornarje na poti. Odisej, heroj Trojanske vojne, se je podal na pot in se z nje vrnil, poln doživetij in preizkušenj. Mnogi se danes iz poti ne vrnejo domov. Na razstavi si bomo ogledali oblikovalčeve rešitve za tiste, ki so izgnani iz svojih domov in nanje prežijo številne nevarnosti. Spoznali bomo moč človeškega razuma ter drugih vrlin, ki ne prepušča več vsega volji (grških) bogov ali narave.

Nedeljske delavnice so brezplačne!

Ob ustvarjalnici bo potekal tudi voden ogled razstave v MAO, kateremu sledi obisk Županove jame pri Grosupljem in ogled instalacije skupine Sprostitev podzemlja.
→ 13.00
Avtobusni prevoz: parkirišče MAO–Županova jama, predvidena vrnitev pred MAO ob 16.30.

Partner otroškega programa

Kontakt:

izobrazevanje@mao.si