Slo ·Eng
Otroška ustvarjalnica
Mala knjižnica reči
Muzej za arhitekturo in oblikovanje
© Arhiv MAO
Datum:
Nedelja, 1. okt 2017 ob 11:00
Lokacija:
Muzej za arhitekturo in oblikovanje

Pot na Fužine 2
Ljubljana, Slovenia

Deset nedelj bodo v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje potekale otroške ustvarjalnice ob razstavi Daleč, tako blizu. Ustvarjalnica je prostor zabave, igre, ustvarjanja, spoznavanja in druženja. Prostor, kjer otroci skozi dialog in z zabavnimi didaktičnimi pripomočki spoznavajo teme z razstave, nato pa z novim znanjem in veliko domišljije ustvarijo lastne izdelke. Ustvarjalnice vodijo kustosi pedagogi v sodelovanju z udeleženci bienala, študenti umetnostne zgodovine ali arhitekti in oblikovalci.

Delavnica izdelovanja »nakita« in simulacija tehnik, ki se uporabljajo v  srebro kovaštvu in zlatarstvu.

Na kreativni delavnici bomo izbrane motive iz grajskega parka, z uporabo mehke in tanke pločevine ter modelirk, na novo interpretirali in se približali ustvarjanju oblikovalke Martine Obid  Mlakar na BIO 25, pri čemer se je figuralika napajala v botaniki Kočevskega gozda. V sodelovanju z oblikovalko bomo opozorili na tehnike cizeliranja, punciranja, tolčenja in gravure, ki so se uporabljale v srebro kovaštvu in zlatarstvu že v srednjem veku - v romaniki, gotiki in nato v renesansi, medtem ko tovrstno znanje danes uporabljajo le še redki mojstri.
Za vse generacije.

Nedeljske delavnice so brezplačne!

Ob ustvarjalnici bo potekal tudi voden ogled razstave v MAO, kateremu sledi obisk Županove jame pri Grosupljem in ogled instalacije skupine Sprostitev podzemlja.
→ 13.00
Avtobusni prevoz: parkirišče MAO–Županova jama, predvidena vrnitev pred MAO ob 16.30.

Partner otroškega programa

Kontakt:

izobrazevanje@mao.si