Slo ·Eng
Otroška ustvarjalnica
Kiosk po kiosku - sestavljanka
Muzej za arhitekturo in oblikovanje
© Arhiv MAO
Datum:
Nedelja, 15. okt 2017 ob 11:00
Lokacija:
Muzej za arhitekturo in oblikovanje

Pot na Fužine 2
Ljubljana, Slovenia

Deset nedelj bodo v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje potekale otroške ustvarjalnice ob razstavi Daleč, tako blizu. Ustvarjalnica je prostor zabave, igre, ustvarjanja, spoznavanja in druženja. Prostor, kjer otroci skozi dialog in z zabavnimi didaktičnimi pripomočki spoznavajo teme z razstave, nato pa z novim znanjem in veliko domišljije ustvarijo lastne izdelke. Ustvarjalnice vodijo kustosi pedagogi v sodelovanju z udeleženci bienala, študenti umetnostne zgodovine ali arhitekti in oblikovalci.

Kako iz skice in načrta nastane 3D maketa? Kako se arhitektura in oblikovanje prepletata? Kaj pomeni modularnost? Spoznavali bomo znameniti kiosk K67, ki ga je v svojo zbirko sprejel tudi muzej MoMA v New Yorku, danes pa smo tako v Sloveniji kot drugje v Evropi priča zapuščenim kisokom, ki so bili leta del našega vsakdana. Na BIO 25 razstavi si bomo ogledali delo skupine Čisto novo sobivanje. Ta je kiosk K67 interpretirala kot moderno arhitekturno ruševino in objekt spomina, ki pa ponuja nove možnosti. Vabljeni na ustvarjalno delavnico papirne plastike in modeliranja, na barvito igro dodajanja, odvzemanja, spreminjanja, nadgrajevanja.

Nedeljske delavnice so brezplačne!

Ob ustvarjalnici bo potekal tudi voden ogled razstave v MAO, kateremu sledi obisk Županove jame pri Grosupljem in ogled instalacije skupine Sprostitev podzemlja.
→ 13.00
Avtobusni prevoz: parkirišče MAO–Županova jama, predvidena vrnitev pred MAO ob 16.30.


Partner otroškega programa

Kontakt:

izobrazevanje@mao.si