Slo ·Eng
Otroška ustvarjalnica
Vodni detektiv - poplave
Muzej za arhitekturo in oblikovanje
© Arhiv MAO
Datum:
Nedelja, 29. okt 2017 ob 11:00
Lokacija:
Muzej za arhitekturo in oblikovanje

Pot na Fužine 2
Ljubljana, Slovenia

Skoraj vsak mesec do nas prihajajo novice o katastrofalnih poplavah po različnih koncih sveta. Ali so poplave res samo naravne katastrofe, ki nas plašijo? Na delavnici bomo s pomočjo eksperimentiranja ugotavljali, kaj so pravzaprav poplave in kako nastanejo, kako preprečiti škodljive posledice poplav in zakaj imajo sodobna mesta tako pogosto probleme s poplavami. Pogovarjali se bomo o poklicih, ki se ukvarjajo s to problematiko. Otroci se bodo skušali vživeti v poklice načrtovalcev mest in rešiti načrtovalski problem s pomočjo igre.

Tokratno ustvarjalnico bo vodila Marta Vahtar, ki že več kot dvajset let uspešno vodi izobraževalni program Vodni detektiv.

Ustvarjalnica je prostor zabave, igre,ustvarjanja, spoznavanja in druženja. Prostor, kjer lahko otroci od 5. do 12. leta preživljajo prosti čas v spoznavanju arhitekture, oblikovanja in fotografije.

Nedeljske delavnice so brezplačne!

Ob ustvarjalnici bo potekal tudi voden ogled razstave v MAO, kateremu sledi obisk Županove jame pri Grosupljem in ogled instalacije skupine Sprostitev podzemlja.
→ 13.00
Avtobusni prevoz: parkirišče MAO–Županova jama, predvidena vrnitev pred MAO ob 16.30.

Partner otroškega programa

Kontakt:

izobrazevanje@mao.si